Egy geológus megmagyarázta, miért látunk UFO-kat

2014. január 17., 20:43

Az UFO jelenség földrengések természetes kísérője, amely a föld hasadékaiból elektromos energiát szabadít fel. A felszabaduló fény leginkább gömb alakban látható az égen – olvasható a Seismological Research Letters folyóiratban.

2013-ban Quebec-ben észlelt fényjelenség

2013-ban Quebec-ben észlelt fényjelenség

A titokzatos “UFO fények” az úgynevezett “földi fények” vagy más szóval a “földrengés fények” többnyire kristályos szerkezetű, magmás kövek hasadékainak környékén alakulnak ki, ahol a talaj szerkezetére erős nyomás nehezedik. Ennek következtében elektromos energia szabadul fel – állítja Robert Thiriault, a Quebec Természeti Erőforrások Minisztériumának geológusa. UFO fények leginkább szakadékok környékén láthatók, ahol a földkéreg függőlegesen megrepedt. Az elektromos töltésű részecskék úgynevezett pozitív lyukakat képeznek és az ionizált levegő molekulák gyors mozgását látható fény kíséri.

A cikk nem tesz említést a sík terepen tapasztalt szokatlan megfigyelésekről, például Magyarországon, az Alföldön is jó néhányszor tapasztaltak már furcsa jelenségeket. Sajnos a szenzáció hajhász, fotoshop technikával készült képek tömeges elterjedése miatt szkeptikusan fogadjuk az UFO jelenségekről szóló híreket, pedig már a feltárt ókori faragványok is említést tesznek idegenek létezéséről.

UFO inka kerámia

UFO inka kerámia

Maja asztronauta szobrok

Maja asztronauta szobrok

Hiteles információk hiányában kíváncsiságunkat igyekszünk tudományos magyarázatokkal kielégíteni, még akkor is, ha a kutatási eredmények kissé ingatag lábakon állnak.

 

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top