Drazsékba gyömöszölt sokféle vitamin molekula

2014. február 2., 10:44

Tény, hogy az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminok pótlására szükség van. Különösen tél végére fogynak el tartalékaink, ezzel is mindenki tisztában van. Azt viszont nem sokan tudják, hogy a gyógyszertárakban kapható, méregdrága drazsék szervezetünk számára teljességgel haszontalanok, sőt, sok esetben károsítják szerveinket.

A mesterségesen előállított vitamin soha nem fejti ki ugyanazt a hatást, mint a természetes vitamin. Fontos megjegyezni, hogy kutatásokkal már régen alátámasztották, a színes csomagolásba rejtett drazsékkal és tablettákkal szervezetünk semmit nem tud kezdeni. Ezek a szintetikus vitaminok amellett, hogy a felvett más tápanyagok hasznosulását csökkentik, a vesét is megterhelik. Nem nehéz elképzelni a szintetikus vitaminok haszontalanságát, ha belegondolunk a témával kapcsolatban az emésztési folyamatba, amely már kisiskolás korunkban belénk rögződött. Eszerint ahhoz, hogy a vitaminok hatékonyan kifejtsék hatásukat, nem csak drazsékba gyömöszölt vitamin molekulákra van szükség. Ennél jóval több kell az emésztéshez, nevezetesen: enzimek, koenzimek és kofaktorok. Természetesen beszerezhetők a vitaminok mellett adalékanyagok is, ezek pontos összetétele és hatása azonban teljességgel ismeretlen.

meggybefott

Nagyanyáink nem rágcsáltak vitamindrazsékat, nyáron, jó előre felkészültek az ínséges téli időszakra. A kamra polcain az üres befőttes üvegek szépen megteltek a nyár varázsával, a zöldségek és gyümölcsök vitaminjával. A friss vitaminforrás, az alma és körte, a csonthéjasok és a zöldségfélék tárolásával az új termés beköszöntéig mindig rendelkezésre állt.

vitamin 2

magyarno.com

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/2885/termeszetes-es-szintetikus-vitaminok

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top