Csütörtökön véget ér a felsőoktatási keresztféléves jelentkezési időszak

2012. november 14., 07:45

 

 

 

 

 

 

 

Csütörtök éjfélig lehet e-felvételivel vagy postai úton jelentkezni a 2013. februárban induló felsőoktatási képzésekre, a diákok korlátlan számú helyet jelölhetnek meg, pótfelvételire azonban nincs lehetőség. A felvételi döntés várhatóan 2013. január 24-én születik meg.

A felvi.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint a felvételi eljárási alapdíját, azaz 9 ezer forintot a jelentkezési határidő lejártáig kell befizetni, ezért az összegért három helyet lehet megjelölni. Minden további jelentkezési hely esetén egyenként 2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetni.
Ha valaki nem csak egy képzést jelöl meg – és ilyen a felvételizők jelentős többsége –, akkor érdemes többször átgondolni és ellenőrizni a sorrendet. Minden jelentkező egy helyre nyerhet csupán felvételt: a megadott jelentkezési sorrendben az első olyan képzésre, ahol a pontszáma eléri a megállapított felvételi ponthatárt.
Érdemes figyelni a szakemberek szerint arra is, hogy egy képzés önköltséges formája ne előzze meg az ösztöndíjas finanszírozási formát, hiszen ha az előbbi szerepel hamarabb a listán, akkor a jelentkezőt akkor is csak arra vehetik fel, ha a pontszáma elegendő lenne az ösztöndíjas képzésre.


Fontos, hogy a felvételiző csatolja a már rendelkezésre álló dokumentumait a jelentkezés beadásakor. Ezek igazolhatják a szükséges végzettségeket, a pontszámításhoz elengedhetetlen eredmények meglétét (például középiskolai vagy érettségi bizonyítvány, többletpontot igazoló dokumentumok), de emellett az adott felsőoktatási intézmény is előírhatja további dokumentummásolatok csatolását (például általános háziorvosi igazolás). Azokat a dokumentumokat, amelyek november 15-ig nem állnak rendelkezésre, a jelentkezőknek a legkésőbb 2013. január 10-ig kell pótolniuk az e-felvételi rendszerében vagy postai úton az Oktatási Hivatal címére küldve (1443 Budapest, Pf. 220)
A jelentkezési határidőt követően, a legkésőbb 2012. november 23-ig kell hitelesíteniük jelentkezésüket az e-felvételizőknek.
A felvételi döntés előreláthatólag 2013. január 24-én születik meg, akkor felkerülnek a www.felvi.hu oldalra a ponthatárok. Sikeres felvételi esetén 2013. február elején kezdhetik meg a keresztfélévüket a jelentkezők, az általuk megjelölt első olyan intézményben és szakon, ahol elérik a megállapított ponthatárt.

MTI/magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top