Csaknem kétszázan fürödtek az év első napján a jeges Balatonban Szigligetnél

2013. január 1., 17:32

 

 

 

 

 

 

 

Az új év első napján csaknem kétszázan mártóztak meg orvosi felügyelet mellett a jeges Balatonban Szigligeten: a második újévi csobbanás legfiatalabb résztvevője hét, míg a legidősebb 67 éves volt – tájékoztatta Balló Piroska, a rendezvény főszervezője az MTI-t kedden.

Résztvevők fürdenek a jeges Balatonban a szigligeti strandon második alkalommal megrendezett újévi fürdőzésen 2013. január 1-jén. A 2 Celsius-fokos vízben több mint száznyolcvanan mártóztak meg.
MTI Fotó: Varga György

Elmondta, hogy a szigligeti strandon először a 2012-ben köszöntötték hideg fürdőzéssel az új évet. Az idei rendezvény minden várakozásukat felülmúlta, mert míg tavaly harmincan, az idén már csaknem kétszázan merültek bele a 0-mínusz 1 Celsius-fokos Balatonba – tette hozzá. A főszervező szerint – aki maga is eltöltött néhány percet a vízben – a fürdőzőknek több mint 2500 fős tömeg szurkolt a partról, és az éjszaka a déli partról átsodródott jégtáblákkal is meg kellett küzdeniük. Az érdeklődőket a színpadon Berecz András mesemondó és Muri Enikő énekes szórakoztatta. A jeges balatoni fürdés próbáját kiállóknak a szervezők emlékpólót adtak, a következő évet a tervek szerint ugyanígy köszöntik majd – mondta Balló Piroska.

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top