Bikiniben megörökítve

2014. július 26., 09:50

A bikini az a ruhadarab, amelyet körülményes vásárlás, hosszas próbálgatás, aztán némi otthoni pózolás jellemez. Nem véletlenül. A parányi ruhadarab sokat segít, de ugyanakkor nagyon sokat is ronthat a testalkaton.

A vaskos comb, a hason legördülő hurkák, a felkar reszkető szárnyai és a toka miatt kialakult kettős vigyor minden nő rémálma. A strandon, fürdőruhában márpedig minden apró testi hiba mustráló tekinteteknek van kitéve, nem is beszélve a fényképekről, amelyek örökre a nyaralás pillanatnyi élményével hűen rögzítik a külsőt. Márpedig a strand nem csak a húszéveseké.

Érdemes abból kiindulni, hogy az öregedési folyamat alól senki nem bújhat el, a gravitáció gonosz törvénye előbb-utóbb mindenkit utolér. A ma tökéletes manöken alkat nem tart örökké, az idő múlásával mindenkinek szembesülnie kell azzal a ténnyel, hogy bizony változunk, és sajnos nem előnyünkre. Trükkökkel azonban javítani lehet a helyzeten.

Miután sikerült kiválasztani a strandolásra legmegfelelőbb fazonú bikinit, érdemes a testtartásra koncentrálni. Rose Quinn, testtartás szakértő a következőket ajánlja.

Leülés

A nehézkes, lerogyás helyett vállak hátra. A banán alakban meggörbült hát elkerülhető, ha a lapockákat kissé megemelve tartjuk és a vállakat hátra feszítjük. Ezzel a hason kialakult hájtekercsek is kisimulnak. Nagyanyáink nem véletlenül tanították, hogyan illik ülni: térd összezárva, boka legfeljebb finoman keresztben egymáson. Ha még az alsó lábfej sarkát kissé megemeljük, az eredmény: kecsesen hosszú lábszár.

strand 1
Közeli kép az arcról

Vigyorgó, kerek golyófej helyett bájosan tündöklő nyári strandfelvétel készülhet, ha sikerül kissé jobban figyelni a fej tartására. Az arcba lógó haj együtt jár a toka leengedésével. Fej hátra, áll felfelé és söpörjük ki hajunkat arcunkból. Így jobban érvényesülnek a szépen lebarnult vonalak, és eltűnik a “kettős vigyor”.

strand 2

Állókép

Előretolt has, görnyedt hát, lankadt karok helyett vállak hátra, mellek ki, fej hátra. Eredmény: megnyúlt hasizmok, hangsúly a melleken. Fényképezőgép előtt pózolók egyik lábukat kissé megroggyantva, lábujjhegyen állíthatnak be előnyös külsőt. A narancsbőr miatt aggódók kezükkel bátran takarják combjukat.

strand 3
Fekvés

Teljes kényelem helyett, a fényképhez támaszkodjunk egyik könyökünkre. Vállak, fej hátra, áll előre, felső kar lazán a has előtt keresztezve, nyújtott ujjakal érinti a fürdőlepedőt. A felső térd az alsó fölött kissé felhúzott állapotban.

strand 4

strand 5

Állókép szemből

Sikkes a keresztbe tett láb, aszimmetrikusan felhúzott karokkal. A hát és a vállak tartásáról ne feledkezzünk meg.

strand 6

Hosszú, kecses láb

A lúdtalp bizony csúnya látvány, és rövidíti is a lábszárat. A lábujjhegyen járás sokat segít a bajon, de ha már van, legalább a fényképezőgép előtt érdemes a sarkakat megemelni.
strand 7

Béka perspektíva

A nem megfelelő szögben készült fotók torzítanak. A legjobb póz is előnytelenné válik, ha csak a ragyogóan kék égre és a tengerparton hajladozó pálmafákra koncentrál a fotós. A jó felvételhez jelöljük ki azt a pontot, amit szeretnénk kihangsúlyozni. Az alulról készített fényképek teljesen előnytelenek.
strand 8

Forrás: Daily Mail

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top