Bemutatkozik Berlinben a villányi és a somlói borvidék

2012. november 20., 18:36

 

 

 

 

 

 

 

A Budapest Bár zenekar koncertjeivel, borszakmai fórummal és a leghíresebb berlini szállodában rendezett borvacsorával mutatkozik be a német fővárosban a villányi és a somlói borvidék.

A Magyar szüret nevű programsorozat célja a minőségi magyar bor németországi ismertségének növelése. A szervező a berlini magyar nagykövetség, amelynek kezdeményezésére 14 villányi és Somló-hegyi pincészet összesen 63 bort mutat be a német fővárosban.


A keddi szakmai fórummal német borszakújságírók, kereskedők, szakértők figyelmét kívánták felhívni a villányi régió és a Somló-hegy boraira. A kiállító neves pincészetek képviselői közül többen azt mondták az MTI-nek, hogy termékeik a minőséget és az árat tekintve is versenyképesek a nyugat-európai piacon, de a fogyasztók nemigen ismerik a magyar bort. A rendszerváltozás előtt a minőség helyett a mennyiségen volt a hangsúly, és az ágazat a Nyugat helyett a szocialista országokra koncentrált. Az utóbbi bő két évtizedben pedig nem volt eléggé szervezett és kitartó a marketingmunka ahhoz, hogy a magyar bor olyan átütő sikert érjen el, mint például a chilei – fejtették ki, hozzátéve, hogy az országkép formálásában hangsúlyos elem lehetne a bor.


A rendezvényen részt vett Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is, aki az MTI-nek nyilatkozva úgy vélekedett: érdemes volna régiókra szabott marketingkampányokat is szervezni, hiszen a fogyasztók nem csupán például a francia bort, hanem a bordeaux-i borvidék termékeit keresik szaküzletekben, áruházakban.
A berlini magyar nagykövetség 2011-ben szervezett először szüreti napokat. Akkor a villányi mellett a tokaji borvidékről hívtak meg pincészeteket. A második Magyar szüret programjai hétfő este kezdődtek egy borvacsorával, amelyre német politikusokat, újságírókat és gazdasági, társadalmi szervezetek képviselőit hívták meg. Fellépett a Budapest Bár zenekar, amely a keddi, szakmai nap végén Németh Jucival és Keleti Andrással kiegészülve ismét koncertet ad a berlini magyar nagykövetségen. A rendezvénysorozatot egy újabb vacsora zárja szerdán a Hotel Adlonban, Berlin leghíresebb, legelegánsabb szállodájában.

 

MTI/magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

1 hozzászólás

  1. Ungarische Spitzenweine sind es wert, weltbekannt zu werden.

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top