Az USA ellopta, vagy “megóvta” a Szent Koronát?

2015. augusztus 19., 15:36

Kerry amerikai külügyminiszter szerint az USA „megóvta” a Szent Koronát, amikor a háború végén az USA-ba vitték, és 1978-ig nem adták vissza. Szerintünk ellopták és politikai nyomásgyakorlásra használták.

„Barack Obama elnök és az Egyesült Államok polgárai nevében közleményben gratulált Magyarország népének a Szent István napi megemlékezés alkalmából John Kerry amerikai külügyminiszter. “Ma felidézzük és tisztelgünk Magyarország gazdag történelme és a nagy egyesítő, I. István király előtt. Az Egyesült Államok büszke arra, hogy lerótta tiszteletét az ő öröksége előtt azáltal, hogy megóvta Szent István koronáját a magyar nép nevében a második világháború után.” – írta az amerikai diplomácia vezetője a külügyminisztérium sajtóosztálya által közzétett üdvözletben.”, írja az MTI.

Az USA a valóságban nem „megóvta” a Szent Koronát, hanem hadizsákmányként elvitte, és betette a páncélba, mondván, hátha jó lesz még valamire. A magyar koronát nem kellett óvni senkitől, hiszen Magyarországnak volt törvényes kormánya, amelynek vissza lehetett volna adni. Az USA nem tette pénzzé a koronánkat, hanem politikai nyomásgyakorlásra használta.
1978-ban az USA vezetése úgy látta, hogy a korona visszaadása megnöveli az USA presztízsét a magyar közvélemény előtt. Ugyanakkor ezzel erősíteni vélték a magyar vezetés liberális erőinek pozícióit, amelyektől az USA a szocializmus, a Kádár-rendszer, a szocialista országokkal való szövetség gyengítését várta.
Nem véletlen, hogy ezután indult el a Soros Alapítvány is, amely „a nyolcvanas években a rendszerváltás egyik katalizátoraként” működött.

Thürmer Gyula

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

3 hozzászólás

  1. Bihari Hunor

    “Magyarországnak volt törvényes kormánya, amelynek vissza lehetett volna adni” ??
    Ezt csak Thürmer hazudja, akinek a 45-ös és 56-ös kétszeres orosz megszállások utáni muszka bábkormányok törvényesek voltak!

  2. A baptista Carter elnök úgy adta vissza a Magyar Szent Koronát hogy az akkori magyar vezetőség bele egyezzen a Baptiszták magyarországra betöréssét. Hogy még egy iga legyen a magyar nép nyakán.

    A Jó Pásztor Alapítvány létrehozója. Amerikában – vendégkutató státusa mellett – négy évig volt lelkipásztor. Az 1970-es évek második felétől Haraszti Sándor, Billy Graham és Jimmy Carter mellett tevékeny szerepe volt a Szent Korona hazahozatalának előkészítésében.

  3. 1998-ban ő utazott a köztársasági elnökkel Washingtonba és Atlantába a koronával kapcsolatos jubileumi ünnepségekre, Jimmy Carter személyes meghívására. Cartert egyébként 1996-ban ő látta vendégül Magyarországon. A volt amerikai elnök ekkor Vácott házakat épített szegény családoknak. Carter maga is baptista lelkész, és magyar kollégája kérésére jött el templomot avatni és prédikálni Szigetszentmiklósra.

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top