Az ünnepi hangulat ártalmatlan felszámolása

2015. január 2., 10:17

Az ünnepi hangulat végleges felszámolása a takarítással ér véget. Erőt és energiaát nem kímélő munka vár a háziasszonyokra a lakás legkritikusabb helyén, a konyhában.

Az ételkészítés nagyüzemi módszerei, a sok fogásos ételkülönlegességek könyörtelen nyomokat hagytak. A makacsul leégett zsír- és koszfoltok eltávolítására, a gyors és alapos tisztaság elérése érdekében automatikusan emeljük le a boltok polcain sorakozó kiváló termékeket. A meglepetés azonban használatuk közben ér bennünket. Drága árat fizetünk a tisztaságért. Az illatosított vízkő- és zsíroldók, más fertőtlenítő szerek fojtó, csípő érzésétől még órák múlva sem szabadulunk, nyilvánvaló, hogy belélegezve kisebb mérgezésnek lettünk kitéve.

Érdemes inkább egyszerű és olcsó, nem utolsó sorban pedig egészségünkre teljesen ártalmatlan, természetes megoldásokat találni. Három tökéletes tisztítószer a csillogó konyha eredeti állapotának visszaállításához:

takaritas 1
• Citromlé: gyenge, természetes sav. Fehérítőszerként, vízkőoldóként, fémtisztítószerként lehet használni.

• Szódabikarbóna (nátrium-hidrogénkarbonát): hatásában a mosószódához hasonlít, de annál gyengébben lúgos, vízben jól oldódó fehér por. Élelmiszerüzletekben 50 g-os vagy gyógyszertárakban 200 g-os kiszerelésben szerezhetjül be. Nedvesítsük be a tisztítandó felületet, majd szórjunk rá szódabikarbónát, hagyjuk hatni 5-10 percig, majd töröljük le nedves ruhával!

• Ecetsav: remek vízkőoldószer, de akár fertőtlenítésre is alkalmas.

 

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top