Az új kisded neve: Pénz

2014. január 17., 10:44

Statisztikai adatok szerint, a nők egyre később vállalják az anyaságot. Az első gyermek születése többnyire a nők 30-40 éves korában történik, amely számos kockázattal jár – nyilatkozta Dame Sally Davies orvos professzor a Daily Mailnek.

A felmérések szerint, a 30-40 év körül vállalt család alapítással csökken a nők fogamzás esélye, emellett, a kor előre haladtával nő az egészségügyi kockázat veszélye.

“A  folyamatos idő eltolódás arra enged következtetni, hogy a nők talán nem is igazán akarnak gyermeket, hiszen tisztában vannak azzal, hogy az idő múlásával kisebb a valószínűsége, hogy teherbe esnek” – fejtette ki véleményét a professzor. “Ami még ennél is aggasztóbb, hogy a nők nagy része egyáltalán nem is akar gyermeket, tehát még idősebb korában sem tervezi, hogy családot alapít” – tette hozzá Dame Sally Davies.

Nem kell azonban túl messzire tekinteni, a statisztikai adatok szerint, Magyarországon is egyre több nő hozza világra első gyermekét 45 évesen. Tény, hogy a termékenység az öregedéssel csökken, a késői családalapítási modell kialakításának azonban számos oka van, amely már régen túlmutat az egykor oly divatosan hangzó “női karrierépítés projekten”.

Egyszerűen szembe kell nézni azzal az elszomorító ténnyel, hogy a munkahelyek megőrzése egyre nagyobb kihívást jelent a nők számára. Kimondva, kimondatlanul, el kell fogadnunk, hogy egyetlen vállalat sem alkalmaz szívesen olyan fiatal nőt, aki kisgyermeke miatt állandóan otthon maradásra kényszerül. A profitorientált társadalmi berendezkedés tehát igen hosszú ideje befúrta magát a családokba. Az új kisded neve: “Pénz”.

Nincs az a kormány, politika és társadalmi összefogás, amely jelenleg képes visszafordítani a folyamatot. Közpénzek újraelosztásával, segélyekkel, támogatásokkal mára már nyilvánvaló, hogy nem lehet a problémát megoldani. Nincs az a családalapítási új propaganda, amely képes visszaállítani a természetes “ranglétrát”, amely szerint a gyermekvállalás fiatal korban az első helyen szerepel.

Az anyaság szerepvállalása ősidőktől ösztönös, ám a temészet rendjébe a pénzvilág urai beleszóltak, a gyenge társadalmak pedig az urak kiszolgálóivá váltak. Addig, amíg görcsösen megfelelni kívánunk külső, kényszerű előírásoknak, addig nem csodálkozhatunk azon, hogy a hagyományos családmodell egyre kevesebb nő számára vonzó.

baba 1

Mi történik valójában körülöttünk? A nemzet tudatos, lassú elsorvasztása. Mert ma már szinte kizárólag azért élünk, hogy pénzt szüljünk, mégpedig minél fiatalabban, mert akkor még erőnk teljében vagyunk.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top