Az emlékezés fája

2016. november 6., 17:07

A VITÉZI REND B – A – Z Megyei Törzskapitánysága 2015. november 14.-i állománygyűlésén határozatot hozott egy emlékfa ültetésére a VITÉZ NAGYBÁNYAI HORTHY MIKLÓS kormányzósága alatt felavatott LILLAFÜREDI PALOTASZÁLLÓ 85. évfordulója alkalmából. Az emlékfa ültetésének helyszínéül a Palotaszálló függőkertjét szemeltük ki.

Az emlékmű felavatására 2016. december 10-én 11 órakor kerül sor bensőséges ünnepség keretében.

Az emlékfát – egy gyönyörű páfrányfenyőt (Ginkgo Biloba) – az engedélyezési procedúra után 2015. december 6-án elültettük.

Felvetődött bennünk a gondolat, hogy jó lenne egy emléktáblát is kihelyezni az emlékfa elé, egyrészt a Kormányzó Urunk iránti tiszteletből – ami részünkről minden év december 6-án koszorúzási kegyhely lenne -, másrészt a látogató nagy közönség tájékoztatása céljából. Emlékezve az 1920-1944 közötti időszakra, amikor a Trianoni békediktátum következtében kiheverhetetlennek látszó veszteséget szenvedett országunk Európa vezető hatalmai közé nőtte ki magát.

az_emlekezes_fajaA gondolatot tett követte. Tizenkét rendtársunk adományából megterveztettük és elkészíttettük a svéd gránitból készült emléktáblát,ami végül is egy bodrogkeresztúri riolit tufatömbre lett felrögzítve. Az engedélyeztetési eljárásokat követően az emléktábla méltó környezetbe került.

Az emlékmű felavatására 2016. december 10-én 11 órakor kerül sor bensőséges ünnepség keretében.

A meghívottak között lesznek – a teljesség igénye nélkül – a Vitézi Rend elnök-főkapitánya és törzskara, Miskolc város vezetése, Miskolc város főépítésze, a Hunguest Hotel Palota Lillafüred igazgatója, a Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Levéltár igazgatója, a történelmi egyházak méltóságai, az emlékmű tervezője és megalkotói, a miskolci iskolák igazgatói, Miskolc hagyományőrző szervezetei, a médiák munkatársai.

Az emlékmű avatásának részletes programja a szervezés befejezését követően itt megtekinthető.

Az avatási ceremóniára tisztelettel és szeretettel várjuk rendtársainkat és minden kedves érdeklődőt.

vitéz Csantavéri Tivadar Károly
székkapitány

Közzétette: v. László Tünde főszerkesztő

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top