Az argentin kormány elutasítja az abortusz legalizálását

2018. augusztus 10., 01:22

Az argentin kormány csütörtökön elutasította annak lehetőségét, hogy a lakosság népszavazást tartson az abortuszról, mivel a parlament felsőháza elutasította a terhesség első 14 hetében történő megszüntetésének legalizálásáról szóló törvényjavaslatot.

“Nem gondoljuk, hogy a népszavazás erre egy lehetőség lenne, a mi parlamentünk jelöli ki az ország útját” – jelentette ki Markos Penjah miniszterelnök.

Az argentin parlament nem fogadta el az abortusz legalizálására benyújtott javaslatot, mely a terhesség első 14 hetére vonatkozik, ellentétben az elvárásokkal. Az alsóház szoros többséggel fogadta el a törvényjavaslatot júniusban, és Maurice Macri elnök azt mondta, hogy aláírja, ha a szenátusban szavaztak.

Macri korábban azt mondta, hogy ki kell dolgozni a szexuális nevelést az iskolákban, amelyet egy évtizeddel ezelőtt vezettek be, de nem hajtották végre.

Abortusz a keresztény Argentínában csak abban az esetben megengedett, amikor nemi erőszak történik, illetve és a nők egészségét veszélyeztető esetekben, írja a BETA.

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top