Augusztusi kertészkedés

2017. augusztus 21., 01:45

1.) A gyümölcsöket csak teljesen érett állapotban szedjük le. A nagyon megrakott ágakat támasszuk alá. A fiatal gyümölcsfákat ritkítsuk meg, és a vízhajtásokat távolítsuk el. A meggy hosszú hajtásait vágjuk vissza. A málna leérett vesszőit vágjuk ki. A színes lombú fák, cserjék alakító metszését végezzük el. A kártevők és a betegségek megjelenését kísérjük figyelemmel, és ha szükséges, védekezzünk ellenük. Gyomirtáskor vigyázzunk, hogy a későn virágzó növények ne sérüljenek meg. Az évelőket bőségesen öntözzük, a talaj felületét lazítsuk, szükség esetén kapáljuk, de ne ássuk.

A gyomok kelését mulcsozással akadályozzuk meg.
mulcsozasTrágyázzuk meg az ősszel virágzó növényeket. Díszmákot és gyűszűvirágot még lehet vetni. A kétéves növények palántáit most és szeptemberben lehet állandó helyükre ültetni. A tavaszi hagymás virágok szaporítóanyagát rendeljük meg. A pünkösdirózsa és a fehér liliom legjobb ültetési ideje most van. A hónap első felében a szamóca palántákat ki lehet ültetni. A letermett zöldséges ágyba ültethetünk fejes saláta-, karalábé- és fodros kel palántát. A nagy rebarbaratöveket szedjük szét, és ültessük át. Vethető spenót, galambbegysaláta  és más téli saláta magja. A száraz virágok, díszfüvek és magszárak szedhetők száraz kötészeti alapanyagnak, és felakasztva, árnyékos helyen száríthatók.

2.) A gyepünk gondozása nagyjából ugyanaz, mint júliusban. Ha túl magasra nőt a fű, amíg szabadságon voltunk, ne nyírjuk rögtön alacsonyra.
funyirasElőször csak a csúcsát vágjuk le, majd több alkalommal fokozatosan csökkentsük a vágási magasságot. Augusztus a szezon utolsó hónapja a gyomirtásra és a nitrogéntartalmú műtrágyázásra. A fűmag vetése augusztus 20. után kezdődhet, írja a Kertgondozók.

 magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top