Arcformák és frizurák

2015. április 21., 10:01

A tavasz a megújulás évszaka. Frizuránkat is gyakrabban próbálgatjuk másképpen viselni. Nem árt tudni azonban, arcformánkhoz melyik stílus illik legjobban. Íme néhány jó tanács.

Ovális fejforma


fejforma 1

Az ovális archoz gyakorlatilag bármilyen frizura készíthető. Sportosan rövid, félhosszú és akár hosszú hajból is könnyen arcunkhoz illő, előnyös frizurát készíthetünk. Az a lényeg, hogy a haj ne takarja arcunkat. A frufru semmiképpen nem ajánlott.

 Kerek arc


kerek

Ehhez az arcformához a fejtetőre igazított frizurák illenek, így megnyújthatjuk az arc formáját és eltereljük a figyelmet az arc kerekségéről. A rövid hajat hátrasimítva ajánlott viselni. A hosszú haj akkor áll jól, ha áll alatt, réteges vágással, a fejtető felé haladva van igazítva. Ezzel a megoldással nyújtható a fejforma. Kerüljük az állig érő, kerek fazonú frizurát, így ugyanis még kerekebbé tesszük arcunkat. A frufru nem illik ehhez az arctípushoz.

 Téglalap forma


fejforma 3

A teljesen rövid és félhosszú haj nem előnyös. Az arc oldalát szélesítsük hajunkkal. Válasszunk olyan frizurát, amely lágyan arcunkba omlik, és bátran vágassunk frufrut.

 Négyzetes


fejforma 4

Leginkább a lágy hullámos, rövid, vagy félhosszú haj illik ehhez az arcformához. A kerekded hullám csökkenti a szögletességet és megtöri a szimmetriát. A hosszú, egyenes haj semmiképpen nem áll jól, ezzel ugyanis éppen hangsúlyozzuk arcunk szögletességét.

 Szívalakú


fejforma 5

Leginkább az állig érő, félhosszú és hosszú frizura áll jól. Kellemes hatást érhetünk el oldalsó választékkal, különösen, ha tincseink a felső arcrészbe omlanak. Állig érő hajból előnyös a bubi frizura, ezzel kiegyensúlyozottá válik a fejforma alakja. Kerüljük a fejtetőre alakított fazonokat, mert ezekkel még jobban megnyújtjuk az áll formáját.

 Rombusz


fejforma 6

Gyakorlatilag ugyanaz vonatkozik erre az arctípusra, mint az ovális alakúra, azonban a rövidebb fazonok jobban állnak. A hangsúlyos szögletek ellensúlyozásához előnyös a nyakba omló, lágyan ívelt fazon. Kellemes külsőt érhetünk el, ha arcunkat nem takarja frizuránk.

 Háromszög alak


haromszog

Ehhez az arcformához a leginkább a rövid haj illik. Lényeges, hogy a hangsúlyos pofacsontról elvonjuk a figyelmet. A hosszú hajúaknak jól áll, ha fülük mögé simítják tincseiket, ezzel a szem felé irányítjuk a figyelmet és csökkentjük az arc szélességét. Fejtetőre ne tupírozzuk frizuránkat.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top