Ápolt lábak

2014. május 6., 06:00

Ha télen valaki “megfeledkezett” lábfejének ápolásáról, itt az ideje elkezdeni. A csizma után nemsokára a zárt cipőket is félre kell tenni, és ugye senki nem szívesen mutogatja megkérgesedett sarkát, talpát, vagy lábujjait?

A sarokreszelő önmagában nem lesz elég. Az alaposan beáztatott láb elhalt hámrétegeinek eltávolítása utána körmök következnek. Tudomásul kell venni, hogy a lábfej legalább annyi  törődést, körömápolást és kenegetést megérdemel, mint a kézfej. Még talán többet is, hiszen gondoljuk végig, mennyi gyötrődésnek van kitéve testméretünkhöz viszonyítva az a kis (szó szerint) talpalatnyi felület. Egész testsúlyunkkal nehezedünk talpunkra, a nap nagy részében, zárt cipőbe tuszkoljuk lábfejünket, nem is beszélve a cseppet sem kíméletes (ám annál nőiesebb) tűsarokról.

Aki túl nagy kihívásnak érzi az otthoni lábápolást, érdemes felkeresni egy pedikűröst és ellesni apró trükkjeit. Az ápolt láb lényege, hogy száraz, elhalt bőr- és szaruréteg ne éktelenkedjen rajta. A rendbetett lábfej esztétikus megjelenése hosszú időn keresztül megőrizhető.

labi 3

1. Áztassuk 30 percig lábunkat meleg tengeri só oldatában (ezzel méregtelenítjük is szervezetünket).

2. Radírozzuk le az elhalt hámréteget a következő keverékkel:

  1 csésze tengeri só

  fél csésze hideg víz

  3-4 csepp levendula olaj

(A keveréknek olyan sűrűnek kell lennie, mint a konyhában készített tészta, ezért a vizet apránként, fokozatosan adjuk hozzá.)

3. A maradék masszával gyúrjuk át lábfejünket.

4. Öblítsük le a lábunkat langyos vízzel.

5. Kenjük be és masszírozzuk át lábfejünket zsíros krémmel.

A hosszú ideig tartó eredmény elérése érdekében minden nap használjunk kézápoló krémet, így a lábfej bőre sokáig puha és üde marad.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top