Aki ölel, az szeret, aki szeret, az boldog, aki…

2014. június 14., 08:31

Aki ölel, az valakit szeret, a szeretet boldogsághoz vezet, a boldog emberek pedig köztudottan makkegészségesek. A legújabb kutatások szerint már az ölelést követően, úgy érezzük, fiatalabbak vagyunk.

Az úgynevezett “átölelő hormon” jótékony hatását egy nap többször ki lehet használni. A hormon lassítja az izomsorvadást, fokozza a csontok egészségét, sőt, segít az elhízás elleni küzdelemben is. A fizikai érintés javítja a csontok és az izomzat egészségi állapotát – állítja legújabb tanulmányában Irina Conboy, egyetemi docens, a University of California biofizikus mérnöke.

oleles 4

Öleléskor a szervezetben oxytocin termelődik, amely köztudottan az izomzat állapotát javítja, a hormont szülés előtt álló nők és idős emberek izomzatának karbantartásához eddig is felhasználták. A kutató tanulmányában ugyanakkor felhívja a figyelmet azoknak a mesterséges hormon készítményeknek a molekuláira, amelyek a szöveti regenerációs hatás során növelik a rákos megbetegedések kockázatát.

A hormon kezelések megkezdése helyett tehát sokkal egészségesebb szeretteinket naponta többször átölelni, simogatni, szeretgetni. A szeretet kimutatása garantáltan nem vezet megbetegedésekhez.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top