A Vitézi Rend az osztrák kancellár súlyos jogsértése miatt a Legfőbb Ügyészséghez fordult

2015. szeptember 24., 19:24

Nyílt levél Magyarország legfőbb ügyészéhez.

Werner Faymann osztrák kancellár a Spiegel című német hetilap részére adott interjúban az alábbiakat nyilatkozta:”Kontinensünk legsötétebb korszakát idézi, amikor menekülteket vonatra helyeznek abban a hitben, hogy teljesen máshova fognak majd utazni.”Werner Faymann osztrák kancellár a nácik által elkövetett üzemszerű tömeggyilkosságokat az illegális bevándorlók magyarországi vonatra szállásához hasonlította. Werner Faymann ezáltal nem átallotta durván lekicsinyelni illetve jelentéktelen színben feltüntetni a zsidóság sérelmére elkövetett népirtást és emberiesség elleni bűntetteket.
A kijelentés ellen a zsidó szervezetek is tiltakoztak.
Egyet kell érteni a MAZSIHISZ álláspontjával, miszerint: ” A holokauszttal való összevetést súlyos felelőtlenségnek és a holokauszt egyfajta relativizálásának tartjuk. A Büntető Törvénykönyv 333. §-a ugyanis kimondja az alábbiakat:”Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás vagy más emberiesség elleni cselekmények tényét … jelentéktelen színben tünteti fel … bűntett miatt 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”
Ausztriában az 1992-ben módosított Verbotsgesetz 1947. is tiltja a holokauszt durva lekicsinylését.
Indítványozzuk ezért, hogy a Legfőbb Ügyészség a fennforogni látszó súlyos jogsértés miatt tegye meg a szükséges intézkedéseket Werner Faymannal szemben.

Vitézi Rend

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top