A Vitézi Rend adományaiból Gödre is jutott

2015. március 4., 05:20

A gödi rászorulók is használhatnak jó párat azokból a gyógyászati segédeszközökből, melyek a Vitézi Rend német tagjai és a Németországban működő Máltai Szeretetszolgálat képviselői gyűjtöttek a magyar rászorulók részére.
vitezi-adomany-god2Nem régen érkezett hazánkba az a kamion, amelyben egészségügyi felszerelések, ruhák, játékok és csokoládék sokasága sorakozott, hogy megleljék leghasznosabb felhasználási helyüket. Kedden például Gödre, az Alapszolgáltatási Központba is érkezett egy teherautónyi adomány, amelynek tartalmát – a házi beteggondozást elősegítő gyógyászati segédeszközöket (szoba WC-t, járókeretet, fürdető széket és betegemelőt) – Lenkei György képviselő, a Gödi Önkormányzat Szociális Bizottságának elnöke jelenlétében adtak át az intézménynek.

Az Idősek Napközi Otthonát, a Családsegítő Szolgálatot és a Gyermekjóléti Szolgálatot irányító szervezet vezetője, Füle Jánosné a bizottsági elnökkel közösen mondott köszönetet az adományozóknak, köztük az átadásnál jelenlévő lovag vitéz Kürtössy Ottó hadnagynak, a Vitézi Rend Karitatív Csoportjának parancsnokának. A Gödön élő Kürtössy Ottó jó egészséget kívánt az eszközök használóinak, és reményét fejezte ki, hogy azokkal komfortosabbá tehetik a rászorulók mindennapjait.
vitezi-adomany-god3Füle Jánosné elmondta: az adományok térítésmentesen kerülnek használatba az idős, beteg vagy mozgásukban korlátozott személyeket ápoló családokhoz. Nevükben is háláját fejezte ki többek között az adományozásban főszerepet vállaló vitéz Mikecz András Pest megye törzskapitánynak és azoknak a segítőkész németországi adományozóknak, akik a jövőben ezen a módon is megkönnyítik a rászorulók életét.

Füle Jánosné

Fotók: Bea István

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top