A sok munka árt a karrierednek!

2013. november 20., 06:00

Szeretnéd megtartani munkahelyedet? Nem riadsz vissza a sok munkától? Ha munkamániás vagy, biztosan nagyobb sikert érsz el rövid távon, huzamos ideig azonban biztos, hogy egy vállalat sem szívesen alkalmaz.

Sokan tekintenek munkahelyükre második otthonukként, a siker és előrelépés reményében pedig éjt nappallá téve dolgoznak. A munkamániások márpedig, Pádovai Egyetem kutatása szerint, semmivel nem viszik többre kollégáiknál, ráadásul rontják az irodai munka összteljesítményét.

A túlfeszített munka eredménye fizikai és lelki kimerültség, amely betegséghez, huzamos ideig igénybevett távollétekhez vezet. A munkamániás az a típus, aki megszállottként, egy fajta belső kényszer hatására, magas szinten végzi napi munkáját. Éjjel-nappal dolgozik, érzelmileg csak a munkájához kötődik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy regenerálódásra nem marad ideje, nincs meg az egyensúly a munka és a lazítás-regenerálódás között.

munkamania 2

A Pádovai Egyetem 332 alkalmazott megfigyelését 15 hónapon keresztül végezte és minden megfigyelt személy esetében összevetették a munkamániások betegszabadságának időtartamát kollégáik betegállományban töltött napjainak számával. Az eredmények azt mutatták, hogy a kevés szünetekkel megszakított munkarend sokkal nagyobb teljesítményhez vezet, mint a huzamos ideig megfeszített munkatempó.

Érdemes tehát kissé lazábban végezni munkánkat, hosszú távon biztos, hogy nagyobb sikereket fogunk elérni.

 

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top