A sivár elegancia kis színfoltjai

2015. április 19., 09:16

A szépen nyírt fű  sivár eleganciáját megtörik a szépen pompázó egynyári virágok. Míg az évelők többsége csak tavasszal virágzik, az egynyáriak tavasztól az első őszi fagyok beálltáig virítanak.

Könnyű színes, nagy tarka rétet, vagy akár kis színfoltokat varázsolni közvetlenül talajba, cserépbe, vagy más tartó edényekbe ültetve, a kedves kis egynyáriak felvidítják a környezetet, gazdag virágzásukkal meghálálják a gondoskodást. Íme néhány népszerű, egyszerűen gondozható, egynyári virág.

Petúnia

petunia

A legnépszerűbb és a legszebb virágok közé tartozik. Az élénk, tarka, trombita alakú virágok színei és formái elképesztő változatosságot mutatnak és a gondozása sem túl bonyolult feladat.

A petúniát ültethetjük a kertbe, ahol szinte egész évben gyönyörködhetünk csodálatos virágaikban. De ültethetjük erkélyládába, cserepekbe, felakasztható virágtartókba is, amit elhelyezhetünk az erkélyen, a teraszon, az ablakpárkányon vagy akár a lakásban szobanövényeink között, színesebbé téve azokat.

Lobélia

lobelia

A kecses, apró virágú lila lobélia valódi romantikus hangulatot ad a kertnek vagy a balkonnak. Virágágyásokban szegélynek talajtakarónak is ültethetjük, alacsony, elterülő növény. Egyszerűen gondozható és szinte egész nyáron át ontja magából a gyönyörű mély lila,vagy fehér apró kis virágokat.

Mézvirág

mezvirag

Ha nem csak pompára, hanem illatra is vágyunk, ültessünk mézvirágot, más néven mézikét. A mézvirág májustól- szeptemberig virágzik és illatozik. Szegélyek és balkonládák díszítőeleme, de önmagában ültetve is pompás kis ékszere a kertnek.

Tátika

tatika

A tátika, más néven az oroszlánszáj májustól szeptember végéig ontja színpompás virágait. Gyakorlatilag semmilyen törődést nem igényel, de ha az elnyílt virágokat rendszeresen eltávolítjuk, újabb virágzásra serkentjük a növényt.

Estike

estike

A csodatölcsér, másik nevén estike illatos változatai fehér, piros, sárga, rózsaszín, ciklámen színű, lazacrózsaszínben még akkor is pompáznak, amikor más virágok a vegetációs időszak végét élik. Virágai délután nyílnak, és reggelre összecsukódnak. Nagyanyáink kertjében mindig virított a kis virág, illata elárasztotta a házat és környékét.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top