A pedagógus örök mérce és példa is a diákoknak

2018. június 3., 13:31

Tatán hagyomány, hogy az önkormányzat a városban tevékenykedő valamennyi pedagógust és az őket segítő kollégákat egyszerre és egy helyen köszönti a pedagógusnapon. Az eseménynek idén, első alkalommal, az új városi sportcsarnok adott otthont.

A sportcsarnok ízlésesen berendezett küzdőterén elhelyezett széksorok gyorsan megteltek a városi pedagógusnapi megemlékezés kezdetére. Az eseményen többek között részt vett Vereckei Judit, a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója, Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője és Michl József, a város polgármestere is.

Az ünnepség a Kicsinyek kórusának műsorával kezdődött. A diákok a Kőkúti Általános Iskola Fazekas Utcai Tagintézményéből érkeztek Szabó Imréné karnagy vezetésével. Előadásukat vastapssal honorálta a publikum.

Ezt követően Michl József, rendhagyó módon, egy Wass Albert novella – Kicsi Jóskát rontás érte – részletével köszöntötte az egybegyűlt pedagógusokat, asszisztenseket, az oktatási intézményekben dolgozókat. Az írás egy falusi tanító példamutatásán keresztül tárja elénk ennek a hivatásnak, életpályának a nehézségeit, buktatót és egyben szépségeit is, írja Petrik József a Kemma-an itt.

Bencsik János a mindannyiunkban rejlő kétarcúságból adódó megfelelés gondolatát boncolgatta. Kiemelte, hogy hagyjuk a külső és belső elvárások kényszerét, adjuk magunkat. Az anyagi világ javainál jóval értékesebb az a tudás, amelyet a pedagógus társadalom a talentumok sokaságának átad, hogy a fiatalok minél inkább kiteljesedhessenek.

Vereckei Judit bevezetőjében azt hangsúlyozta, hogy immáron hat és fél évtizede június első vasárnapján ünnepeljük az oktatásban tevékenykedőket, de a pedagógusok munkája, hivatása ma sem könnyebb, mint egykor. Pedig a tanárok, tanítók feladata nem kevesebb, minthogy lelki, szellemi utat mutassanak a tanulóknak. Örökös példát és mércét jelentsenek a diákoknak.

A köszöntőket követően gyémánt- és aranydiplomákat adtak át, valamint elbúcsúztatták a nyugdíjba vonulókat. Gyémántdiplomát Kozma Jánosné Magdika vehetett át, aki a Kőkúti iskola megalapításától nyugdíjazásáig az intézmény egyik meghatározó pedagógusa volt. Aranydiplomát kapott: dr. Kis Tiborné, Szabó Istvánné, Tölgyesiné Balaskó Magdolna és Várszegi Péterné.

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top