A méhek tudják

2015. április 10., 07:13

A különböző természetes gyógymódok és élelmiszerek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek napjainkban. Ebbe a csoportba tartozik a nyers virágpor is, amely hihetetlenül sokoldalú módon járul hozzá egészségünk megőrzéséhez. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, hogy miért is érdemes mielőbb kipróbálni.

Talán nem sokunk fejében fordulna meg az ötlet, hogy bármikor nyers virágport fogyasszunk, pedig a virágpor a természetes élelmiszerek azon csoportjába tartozik, amelyekkel könnyedén megelőzhetjük a legtöbb betegséget. Sőt, szinte nem is lehet olyan területet találni, ahol a virágpor fogyasztása ne hatna jótékonyan a szervezetünkre.

viragpor 2

A virágpor egyik legkiválóbb tulajdonsága, ami miatt érdemes próbálkoznunk vele, hogy nagyon magas a proteintartalma, emellett pedig fontos ásványi anyagokat és nyomelemeket, valamint B-vitamint és C-vitamint is tartalmaz, de fontos még kiemelni az antioxidáns hatását is. Itthon még nem tartozik a legelterjedtebb orvosságok közé, de a homeopátiás gyógyszerek között viszont már bőven találhatunk olyanokat, amelyekben hatóanyagként a virágpor is szerepel.

elsorolni is nehéz lenne, milyen sokféle módon hat jótékonyan a szervezetünkre a virágpor. A fogyasztása többek között segíthet a fogyókúrázóknak, antibakteriális hatásának köszönhetően pedig megelőzhetjük vele a különböző betegségeket. Az idegrendszerünkre is jótékony hatással van, így például stresszesebb időszakban vagy nagy koncentrációt követelő feladatok esetén is érdemes kihasználnunk a virágpor jótékony hatásait. A vérnyomásra is kedvező hatást gyakorol, akár magas vagy alacsony vérnyomással van éppen problémánk.

A nyers virágpor az egyik olyan gyógyhatású élelmiszer, amelyet akár terhesség idején is nyugodtan fogyaszthatunk, sőt mi több, érdemes is, mivel kifejezetten jó hatással van a magzat fejlődésére. Nem utolsósorban pedig a fiatalságunk megőrzésében is segíthet a virágpor, ugyanis gátolja a ráncok kialakulását, a már meglévő ráncaink mennyiségét pedig akár csökkenthetjük is a használatával.

Természetesen a virágpor fogyasztásánál nem lehet mindegy, hogy melyik fajtáját választjuk, hiszen mindegyik betegségre, illetve egészségügyi problémára más-más fajtájú virágport érdemes fogyasztanunk.

A hárs virágpor fogyasztásával például csökkenthetjük a különböző allergiás panaszainkat, de az asztma, illetve akár az álmatlanság kezelésében is sokat segíthet.

A vegye svirágporok nagyon jó baktériumölő hatással rendelkeznek, így a különböző betegségek megelőzésének céljából mindenképpen ezt a fajtát érdemes fogyasztanunk, de ezen kívül jótékonyan hat azoknál is, akik étkezési problémákkal küzdenek, így például az anorexiás betegeknél.

Akkor is a vegyes virágport válasszuk, ha éppen kimerültek vagy nagyon fáradtak vagyunk, de a cukorbetegek esetében is javasolt a fogyasztása.

Természetesen, mint a legtöbb hasonló terápiánál, ennél is először az orvosunk tanácsát érdemes kikérnünk. A virágpor esetében pedig különösen fontos, hogy mindig olyan helyről szerezzük be, ahol teljesen biztosak lehetünk abban, hogy jó minőséget tudunk vásárolni.

A virágpor a méhek fő eledele, egy rendkívül koncentrált szuperétel. A virágpor jótékony a bélflórára, a májnak és a gyomornak is. A virágpor javítja az anyagcserét, serkentve a cukrok lebontását, így támogatva a fogyókúrát, csökkenti a gyulladásokat, immunerősítő és öregedés lassító hatású.

A máj és a gyomor az elfogyasztott ételek hasznosulásáért felelnek a testünkben. Ha nem működnek jól, a betegségek könnyebben kialakulhatnak. A virágpor a máj és a gyomor tisztítását végzi, így rajtuk keresztül az egész szervezetünkre jó hatást fejt ki.

 

magyarno.com

 

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top