A lágy, szép esésű göndör frizura titka 5 pontban

2014. augusztus 17., 07:32

A göndör haj szép, de gondozása sok törődést igényel. A kunkorodó fürtökhöz nem könnyű megtalálni a megfelelő hajápoló szert, ugyanakkor ezek nélkül a frizura túl könnyű, szálló hajtömeggé válik. A lágy, szép esésű göndör frizura titka öt pontban összefoglalva a következő.

1.

A göndör haj hossza legfeljebb vállig érő legyen. A hosszú haj tömege kinyújtja a göndörödő fürtöket, ráadásul sokkal nehezebb kezelni.

2.

A göndör haj színe sötét. Világos, átlátszó színű hajat érdemes sötét barnára, vagy feketére festeni. A sötét színtől tömöttebbé, dúsabbá válik a frizura.

3.

Lágy, kímélő samponnal akár minden másnap mossunk hajat. A masszázs fokozza a vérkeringést, a hajszálak a víztől pedig újra göndörödnek.

haj 2
4.

Nagyon kevés hajkondicionálót használjunk. A habok, krémek és más kencék agyon nyomják a göndör fürtöket. Használjunk kevés fény kondicionálót, amelyet fésülés nélkül, kézzel érdemes szétoszlatni.

5.

A hajszárító a göndör haj ellensége. Magas hőmérsékleten könnyen odavesznek a hullámok, ám ha kíméletesen, alacsony fordulatszámon sikerül a hajszárítót legalább 6-8 centiméter távolságra tartani a hajtól, akkor megmaradnak a göndör fürtök.

 

 

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top