A korai halál egyik ellenszere

2015. november 19., 14:38

A kávézás megóv a korai haláltól, állítja egy új tanulmány.

Az írás a Circulation című folyóiratban jelent meg, melyben olvasható a Harvard TH Chan School of Public Health kutatóinak megállapítása, hogy azok az emberek, akik naponta három-öt csésze kávét isznak, elkerülhetik a bizonyos betegségek következményeként előforduló korai halált.

Még a koffeinmentes kávé is hatékony a halálos szív- és érrendszeri megbetegedés, idegrendszeri betegségek, a 2. típusú cukorbetegség, és az öngyilkossággal szemben.

A kávé bioaktív vegyületei csökkentik az inzulinrezisztenciát és az állandó gyulladásokat, mondta a tanulmány egyik szerzője Ming Ding, aki doktori hallgató Táplálkozástudományi Tanszéken.
Ez megmagyarázhat néhány állítást, melyet igazoltak a szükséges vizsgálatok, a biológiai mechanizmusok értékelése, melyeket a kávé fogyasztása az emberi szervezetben beindít.

A tanulmány során 200.000 emberrel töltettek ki kérdőíveket a kávézási szokásaikról, egészségi állapotukról 30 éven át 4 évente megismételve.

A kutatók felismerték, hogy a mérsékelt kávé ivás csökkentette a korai halálozás kockázatát a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, neurológiai betegségek, így Parkinson-kór, és az öngyilkosság esetében.

A rák és a kávézás között összefüggést nem találtak.

A kutatók figyelembe vették a dohányzást, az elhízást, a testmozgás mennyiségét, az alkoholfogyasztást és a diétát.

A kutatók adatai alátámasztják a 2015-ös táplálkozási ajánlások jelentést és arra a következtetésre jutottak, hogy a mérsékelt kávéfogyasztást be lehet építeni az egészséges táplálkozási szokások közé.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top