A kézi mosogatás igenis komoly szellemi tevékenység!

2012. október 17., 16:33

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                           Lábasokra, tepsikre ráégett ételmaradékok… Micsoda makacs szennyeződések! Súrolom, vakarom, egyre csak fáradok, de mindenképpen igyekszem a leghatékonyabban megszabadulni tőlük.

Vannak, akik nem túlságosan kitartóak, azoknak biztosan marad egy-két foltocska a lábas alján, fenekén. Nem baj, majd legközelebb lejön, mondhatnánk. Ámde nem jön le! Legközelebbi használat során még több kosszal együtt, még jobban ráég, akkor pedig már nem bírunk vele! Vannak tisztaságmániások, akik viszont nem hagyják a legapróbb szennyeződést sem edényeiken éktelenkedni. Na, de hogy is vagyunk ezzel a ragacsos, ráégett, makacs ételmaradék eltávolítással?

A kézi mosogatásnak megvan az a sajátságossága, hogy higgadtan, teljes odaadással tudunk a munkafolyamat közben gondolkodni.

Sokféle szennyeződés vesz körül minket és egyre csak azon morfondírozunk, hogyan is tehetnénk tisztává, széppé és élvezhetővé életünket. Nem mindegy, milyen súrolót használunk. Az egyik radikális, viszont mindenféle koszt eltávolít. A másik karcmentes, diszkrét és kifinomult módszerekkel távolítja el a szennyeződést, ámde hosszabb időt vesz igénybe a munkafolyamat. Kérdés, hogy melyik fontosabb. A lábas épségének megőrzése minden áron, vagy a gyors és persze mondjuk ki, alaposabb tisztítás. Végül is mindkét módszert ugyanaz a cél vezérli: vakarjuk le az undorító szennyeződést. A jóízű étel elkészítéséhez tiszta edény kell.

Érdemes-e áztatni? Sokszor próbáltam. A legelszántabb rétegek ezzel a módszerrel is az edény fenekén maradtak. Tulajdonképpen az időt húztam vele, a problémám nem oldódott meg. Végül szép lábas ide, kímélő súroló oda, én bizony nekiestem a legdurvább súrolóval és tisztává varázsoltam edényemet. Most már gusztusosan szép, ragyogó edényt vehetek elő a konyhaszekrényből. Öröm lesz finomságot alkotni benne a családnak.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top