A “keresztény” Európa

2014. május 5., 20:47

Egykor az öregek azt mondták, hogy akkor jön el a világvége, amikor újra megszületik a Római Birodalom. Nos, elérkezett ezen idő, oly annyira, hogy mi magyarok is már tíz esztendeje a provinciái vagyunk.  Igaz e birodalomnak immár nem Róma a fővárosa és messze nem képvisel semmilyen erkölcsi normát, sőt…

A valóság az, hogy a Lisszaboni szerződés a kereszténységre utaló minden megnyilvánulást száműzött Európából. Elfogadta a homoszexualitást, szétzúzta a családmodell klasszikus képét és lebutítva, a média által közvetített valóságshow színvonalára jutva értékek nélküli fogyasztói társadalom részesévé váltunk.
S mit tesz Róma? Mondjuk ki: egyszerűen semmit. A keresztény egyház behódolt a háttérerők akaratának és nem áll ki az erkölcs és morál mellett, hogy fényt próbáljon gyújtani a lelkekben.

buzik

Az egyház feladta eredeti küldetését. A kereszténység és maga a katolicizmus immár Afrika és Amerika déli államaira támaszkodik. Róma stratégiai törekvései a hagyományokon alapuló, tiszta erkölcs, az európai kultúra lerombolása. Úgy is mondhatjuk, segélykezet nyújt azon erőknek, akik Európában nem tűrik meg az európaiakat. A homoszexualitás a másság elfogadásának propagandáján már régen túlnőtt. A homoszexualitás divatja és a féktelen kéjek trendje elburjánzott, márpedig az erkölcstelen életvitel köztudottan egy nemzet pusztulásával jár.
A kereszténység lángja egyedül keleten fénylik. Valódi hangját csak az Orosz pátriárka hallatta az erkölcs a kereszténység oldalán. Mintha a történelem önmagát ismételné: az ókori, züllött nyugat-római birodalom összeomlott, és az egész kontinensen csak Bizánc nyújtott valódi felemelkedést, az ortodoxia és a megtisztuló civilizáció nemes erődjeként.

Európában, a mérhetetlen züllés talaján mégis Istenért kiáltanak az emberek. Csakhogy ez nem az európai keresztények Istene. Nyugat-Európa észrevétlenül válik a minaretek földjévé. Az eredeti őslakosok elsüllyednek az erkölcstelenség posványában, az új letelepedők pedig más Istent imádnak.
(Pár hete felháborodási hullámot gerjesztett a brit miniszter kijelentése, miszerint az Egyesült Királyság keresztény állam!.)
Drámai, ha egy keresztény földön immár nem szabad kimondani, hogy keresztények vagyunk. Lehet, hogy már régen nem is a keresztény vallást gyakoroljuk?

Rusznyák Zsolt

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

1 hozzászólás

  1. -A kereszténység lángja egyedül keleten fénylik. Valódi hangját csak az Orosz pátriárka hallatta az erkölcs a kereszténység oldalán. Mintha a történelem önmagát ismételné: az ókori, züllött nyugat-római birodalom összeomlott, és az egész kontinensen csak Bizánc nyújtott valódi felemelkedést, az ortodoxia és a megtisztuló civilizáció nemes erődjeként.

    Nana, vigyázzatok hová fordültok. Orosz pátriárka? Vajon emlékeznek 56ban mitörtént?
    A nyugat biszony lezüllütt, de a keletikereszténység se volt Magyar barát.

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top