A Kárpátia zenekar sajátságos bája

2016. február 19., 21:12

A 2003-as kezdethez képest kissé megváltozott a zenekar arca. A kemény rock kemény mondanivalója minden nemzeti érzelmű hazafi szívét repeszti. Aki átélt már egy Kárpátia koncertet, az ismeri az érzést.

Kárpátia koncert Zalaegerszegen 2016. február 13-án - fotó: Magyar Nő Magazin

Kárpátia koncert Zalaegerszegen 2016. február 13-án – fotó: Magyar Nő Magazin

Ma már nyugodtan kijelenthetjük, nem közönség, hanem egy közösség élvezi azt a zenét, amit a mai napig nem hallhatunk rádióban, nem nézhetjük tévéfelvételeken. A média tehát nem vállalja fel a játékot az igazság színpadán. Érthetetlen okokból a mai napig nem illik nyilvánosan beszélni Kárpát-medence fájdalmáról, Trianonról, az elvarratlan szálakról, a magára várató igazságtételről, a magyarok tömeges üldözéséről, gyilkolásáról. Elégtétel, és a hamis békediktátum semmisségének kimondása hiányában koncertre járnak a lelkes tömegek, ahol egy kis időre igaz szót, kimondott igazságokat hallanak kemény rockzenével fűszerezve.

Petrás János a Kárpátia zenekar vezetője - fotó: Magyar Nő Magazin

Petrás János a Kárpátia zenekar vezetője – fotó: Magyar Nő Magazin

A liberális oldal a Kárpátia zenekart „erősen jobboldali”, „nacionalista” jelzőkkel illeti, negatívan elítéli. Pedig egy nemzet vagyunk, és a haladás, az előremutató irányvonal az egységes, őszinte világnézet alapjai nélkül elvész a semmibe. Szakkönyvek foglalkoznak a nemzetközpontú világnézettel, a globalizáció megbukott ideológiájával. Miért kell ennek ellenére megbélyegezni azt, aki „nacionalista”? A válasz egyszerű: mert a világon egy hihetetlenül gazdag, szűk csoport érdeke ezt kívánja.

A legfiatalabb nemzeti érzelmű Kárpátia rajongó 2016. február 13-án Zalaegerszegen a koncerten - fotó: Magyar Nő Magazin

A legfiatalabb nemzeti érzelmű Kárpátia rajongó 2016. február 13-án Zalaegerszegen a koncerten – fotó: Magyar Nő Magazin

Kemény a baloldali ellenállás, kemény a zene, kemény a mondanivaló. A zenekarnak mégis van valami sajátságos bája: a tisztasága és emellett két nagyon csinos hölgy tagja.

k 1

Bene Beáta és Egedy Piroska évek óta együtt szerepel a zenekarral, és ma már hivatalosan is tagjai a csapatnak.

A Magyar Nő Magazin a lányokkal készített riportot.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top