A gazdag emberek rossz szülők?

2014. február 18., 10:47

A gazdag emberek rossz szülők, mert ők a pénz megszállottai. A gazdag nők jelentik a legnagyobb veszélyt a családban – állítják a legfrissebb kutatások.

Nem szabad összekeverni a pénz szerzést a gyermeknevelés feladataival, állítják a pszichológusok. A munka megszállottjainak a gyermeknevelés értelmetlen feladat, pénzszerzés közben az anyák elvesztik szülői felelősségtudatukat. Ugyanakkor a kutatás a pénztelenség veszélyeire is felhívja a figyelmet.

gazdag_szulok

A pénzügyi gondok naponta nagy kihívást jelentenek, a túl nagy jólét azonban legalább ugyanennyire veszélyezteti a családok épségét – állítja a kanadai University of British Columbia kutatócsoportja.A pénz, a vagyonszerzéssel járó erőfeszítő folyamatok megzavarják a szülők életvitelét, elvesznek az alapvető feladatok. Ellentmondásos célok és tevékenységek borítják fel a családok életét.

Korábbi tanulmányok sok esetben kimutatták, hogy sokszor a szülőknek alacsonyabb közérzete, mint a gyermektelen pároké, annak ellenére, hogy a gyermekvállalás egyértelműen boldogsággal jár.

Pszichológusok szerint, minél kisebb mértékben keverik össze a szülők a motivációkat és célokat, annál nagyobb a valószínűsége a családok megmaradásának.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top