Most itt vagy
Magyar Nő Magazin > címlap > A földöntúli nyelv kódja

A földöntúli nyelv kódja

Valamikor, réges-régen őseink természetfeletti tudásuk birtokában sok mindenre képesek voltak. Kommunikáltak földiekkel, égiekkel egyaránt, a szöveg megértéséhez nem volt szükség bonyolult eszközökre. Egyszerűen, más dimenzióba kerülve teremtettek kapcsolatot természet feletti lényekkel. Mára az emberiség elvesztette ezt az ősi képességét, és alig vannak ilyen kivételes képességű emberek. A földöntúlikkal történő kapcsolat utáni vágy azonban megmaradt.

Ha az ősi módszer nem működik, ki kell találni valami mást. Dr. John Elliott a Metropolitan University professzora a matematika nyelvére fordította le a földöntúli nyelvet. A kutató nappal a számítástechnika tudományával foglalkozik, de éjjel földöntúlikkal beszélget – adta hírül a Daily Mail.

Elliott a dekódoláshoz már két évtizede használ algoritmusokat és meg van győződve arról, hogy az általa kidolgozott nyelv a Földön létfontosságú lesz. A kutató diplomáját a 90-es években szerezte, PhD tudományos fokozatának megszerzéséhez a földönkívüli intelligencia (Seti) témáját kutatta és dolgozta fel.

“Különleges dolog a természetes nyelv feldolgozása, amelynek megértése eredetileg szintén a nyelvre épül. A számítógép nyelvezete automatikusan meg tudja érteni az ismeretlen nyelvet” – mondta Elliott. A kutató a számítógépes dekódoláshoz először a földi nyelvet kategorizálta, azzal a céllal, hogy a technika segítségével minden ismeretlen nyelv automatikusan felismerhető és érthető legyen. 60 nyelvet tanult, hogy kísérletei során a megfejtéseket ellenőrizni tudja.

A kutató a különböző szavak szerkezetére és gyakoriságára algoritmusokat hozott létre, vagyis egy közös struktúrára építette fel az emberi nyelv állapotát. A szavak és szimbólumok kultúránként igen változatosak, ezért az ezek mögötti szerkezetet kell vizsgálni. A szerkezet minden nyelvben szinte teljesen azonos, legyen szó kínai, angol, vagy a világon bármilyen  nyelvről. Még a delfinek nyelvének is ugyanez a szerkezete, csak ezek az állatok jóval magasabb frekvencián kommunikálnak.
foldonkivuli 2
A tolmács feladata eldönteni, hogy konkrét adatfolyamról van-e szó. A játék képlete egyszerű, csak rögzíteni kell az információt és dekódolni az üzenetet. A dekódolás során mérni lehet azt is, hogy mennyire intelligens az üzenet feladója. Minél intelligensebb az üzenet, annál fejlettebb idegen fajtól származik.

Az üzenetek megfejtése tehát nem okoz gondot a földlakóknak, az viszont annál nagyobb fejtörést okoz, hogy az ember mit üzenne, mit mondana az idegeneknek.

 

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Minden vélemény számít!

Top