A Csurgói Csokonai Borlovagrend tagjainak nem számított a kánikula

2017. augusztus 6., 12:34

A trianoni határokra fittyethányó borászok alkotják a 2010-ben megalakult Csurgói Csokonai Borlovagrendet,  melynek nagymestere Ilia Csaba.

A lovagrend tagjai az augusztus eleji kánikulában nagy sikerű borkóstolót tartottak a Csurgó városi nemrégiben avatott termálvizes fürdőkomplexumban, amely a rendkívüli hőség miatt zsúfolási telt fürdőzőkkel. A kóstolón délvidéki borászlovagok is részt vettek saját boraikkal.

Ilia Csaba a borlovagrend nagymestere kínálja a pincehideg nedűt.

Ilia Csaba a borlovagrend nagymestere kínálja a pincehideg nedűt.

Délvidéki borászok egy csoportja.

Délvidéki borászok egy csoportja.

Kánikulai kényelem.

Kánikulai kényelem.

Hölgyek a frissítő hegylevével.

Hölgyek a frissítő hegylevével.

Rendünknek mindig a szőlészet, borászat állt a központba. Az itt élő embereket próbáltuk segíteni, hogy milyen fajta szőlőt telepítsenek, próbáltuk megismertetni velük a legújabb szőlő- és bortechnológiák használatát.
Voltunk és vittünk embereket képzésekre, tanfolyamokra.
Pályázati támogatásból is sikerült projekteket megvalósítani, így például a város múzeumában állandó szőlészeti és borászati kiállítást alakítottunk ki. A szőlőhegyben a szabadidőpincét újítottuk fel. Nemrég pedig egy emlékhelyet, egy keresztet állítottunk a szőlőhegybe. A villamosítás terveit is elkészíttettük.
Nagyon fontos, hogy évről évre jobb és jobb bort készítsenek térség borászai, ezzel is öregbítve szűkebb hazánk jó hírét, mondta Ilia Csaba nagymester.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top