A 100 éves budapesti házak születésnapja

2014. április 22., 19:08

A BUDAPEST100 a százéves budapesti épületek köszöntésére önkéntesek, lokálpatrióták és a házukat szerető lakók összefogásával szerveződő program. Április 26-27-én több tucat, idén százéves épület tárja ki kapuit a látogatók előtt: szállodák, iskolák, gyárak, közintézmények és sok-sok lakóház készül születésnapi programokkal.

budapesti_hazak
A programok többnyire magyar nyelvűek. A csatlakozó épületek és programjaik a rendezvény idején szabadon és ingyenesen látogathatóak. Egyes épületbejárásokra és programokra előzetes regisztráció szükséges, melyekre április 16 déltől lehet jelentkezni az adott helyszín mellett feltüntetett e-mail címen az adott program címe és időpontja megadásával.

haz 2

A nagyszámú érdeklődésre való tekintettel egy email címről max. 2 fő jelentkezését tudják a szervezők elfogadni.

A programokról itt olvashatnak.

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

1 hozzászólás

  1. A miénk is közük lehetne, hiszen Püspöki Palotának készült, de közbeszólt az I. világháború. Lakóház lett, 1956-ban majdnem megsemmisült, majd a rend, fegyelem, nincs kegyelem hangulatú BM-esek lakták, s a kor szellemében egy ráépített emelettel felnyitották Pandora szelencéjét, amiből a lumpenproli szellem szabadult ki. Bár a lakások (kötelező) megvásárlásával ez megszünt, és a demokrácia szellemében jönnek-mennek a lakók, eszükbe sem jutván, hogy mit élt át az épület, mert lelke van, vigyázni, óvni kellene, csak hát…

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top