A 10 leggyakoribb esküvői tánc baki

2012. október 10., 16:44

 

 

 

 

 

 

 

Minden esküvői tánc általában sikerül, annak rendje és módja szerint. Hibákról beszélni talán túlzás, de azért megemlítek néhányat, ami zavaró körülmény lehet.eskuvoi_tanc 1

 

1) Nem ott táncolsz ahol gyakoroltál, ez összezavarhat

A bizonytalanságot az okozza hogy túl kicsi, vagy túl nagy az a tánctér, ahol előadja a pár a táncot, ahhoz képest, ahol gyakorolt. Ebből könnyen lehet egy kis kavarodás. Célszerű a bemutatót megelőző napokban a helyszínen gyakorolni, hogy ne érjen senkit meglepetés.

2) A tánczene legyen jól hallható az egész teremben

Ne akkor derüljön ki, hogy a zene túl hangos, vagy túl halk, amikor már élesben megy a tánc. Ezt is ki kell próbálni. Lehet, hogy a teremben a falak “elnyelik” a hangot. Azzal a berendezéssel menjen a főpróba, ami a nagy eseményen lesz. Ne egy kis magnócskára táncoljunk délután, este meg meg mindenki befogja a fülét, mert sikít a zene, vagy fülel, mert nem hall semmit.

3) A tánczene sebessége nem az, amire készültetek

Az sem történhet meg, hogy a zenét gyorsabban, vagy lassabban játsszák, mint egyébként és a kezdő táncos nem tud ehhez alkalmazkodni. Ezt se bízzuk az utolsó pillanatra. Tehát ugyanaz a zenei berendezés szolgáltassa a zenét a próbán is és az esküvőn is.

4) Tánc közben nem vagytok rendesen megvilágítva

Elképzelhetetlen a siker, ha a pár nincs megvilágítva rendesen. Ez túl sokat von le a produkcióból. Az egész hangulattalan és elveszíti az ünnepélyességét. Olyan lesz az egész, mintha éppen szünet lenne a színházban és mindenhol egyforma a fény, hogy a közönség megtalálja a büfét és a mosdót.

5) Menyasszonyi ruhában elfelejtettetek gyakorolni

Baj van, ha a menyasszonyt a ruhája megakadályozza abban, hogy mozogni tudjon. A vőlegény nem tehet semmit, hiszen tartja magát az a szokás, hogy csak az esküvőn láthatja meg a ruhát. Ezért könyörgöm legalább az abroncsot engedjük meg, hogy lássa, hogy az emelések sikerüljenek és ne az ifjú ara arcában kössön ki a ruha széle, mert képtelen az egyébként is izgulós vőlegény kitalálni azt a fogást, amivel ez megakadályozható. A cipőt is ki kell próbálni, mert, ha az első lépésnél kilép belőle a menyasszony, akkor vagy hirtelen rúgja le a másik cipőjét is, vagy kezdjék el újra az egész produkciót, csak ne akarja végigsántikálni a 4-5 percet a násznép hangos üdvrivalgása és bíztatása zajától kísérve.

6) Tánc előtt lehetőleg még ne igyatok

A pár vigyázzon a szeszes itallal, mert ha túl sok áldomást isznak a tánc előtt, beleszédülhetnek a forgásokba. Nem mindenki bírja egyformán az italt. Egyébként van, aki szesz nélkül is szédül, ha még kortyolgat is, akkor esetleg hasra is eshet.

7) A kamerás embernek legyen meg a helye, ne zavarjon

Gyakran előfordul, hogy az alkalmi operatőrök a táncparketten kísérik a produkciót csak a kamerára figyelve. A nagy sebességgel érkező párt csak akkor veszik észre, amikor már összeütköztek. Persze lehet egyet ordítani, hogy tűnés, de az nagyon rosszul hangzik ilyenkor. Akik felveszik a táncot, maradjanak a parketta szélén.

8) Legalább a tánc előtt ne veszekedjetek

Ne zárjuk ki, hogy a pár a saját esküvőjén éppen a tánc előtt kap össze valami semmiségen. Amíg nem békülnek ki, ne kezdjék el a táncot, mert nem lesz jó vége. Képzeljük csak el, ahogy tánc közben még mindig mondják a magukét és az arcukra van írva, hogy elegük van az egészből. A násznép meg azt hiszi, hogy azért olyan fancsali az ifjú pár, mert fél, hogy elrontja a táncot. Kész katasztrófa az egész. Tart ameddig tart, üljünk le és beszéljük meg, hogy kinek van igaza. Aztán jöhet a tánc frissen, üdén, mosolyogva, egymás kedvét keresve.

9) Az produkció legyen rendesen fölvezetve

Sajnos az is megtörténhet, hogy a pár észreveszi, hogy a tánc alatt hiába keresi a szüleit, azok nincsenek a teremben, s mire előkerülnek vége a számnak. Ezt is el lehet kerülni egy kis figyelemmel. Egyszerűen a bál rendezője tartsa szóval a násznépet, amíg mindenki elő nem kerül.

10) Legyetek túl a táncon minél előbb

Előfordulhat, hogy a menyasszony ruhájára még a tánc előtt ráömlik egy fél üveg vörösbor. Tehát időben legyünk túl a táncon, aztán jöjjön, aminek jönnie kell. Ha mégis megtörténik a baj, halasszuk el a táncot, mert nincs az a folt, amit ne lehetne 30 percen belül rendbehozni, feltéve, ha felkészültünk rá. Akkor mégis megvan a ruha és ha a nagy izgalmak közepette még emlékszünk a táncra, hogy hogy is kezdődött, akkor adjuk elő. A siker nem fog elmaradni!

 

 

 

(tanctanar.info)

magyarno.com

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top