40 évig nem adták ki a Színészkirályt elütő mozdonyvezető vallomását

2018. június 5., 15:48

A mai napig sokan megkérdőjelezik, hogy a Színészkirály öngyilkos lett.
Frenreisz Károly, Laitnovits Zoltán féltestvére csupán két évvel ezelőtt kapta kézhez a dokumentumot, amelyet azóta is féltve őriz – írja a Sonline itt.
A portál egy kereskedelmi adó műsorát idézi, melyben Frenreisz azt mondta, voltak „külső erők, amelyek iszonyatos gusztustalan módon terjesztették, hogy neki (Latinovits Zoltánnak – a szerk.) nem volt semmi baja, és baleset történt”.

A neves zenész úgy nyilatkozott, hogy „érdekes módon a mozdonyvezető tanúvallomása eltűnt. Nem találták meg, és én kettő évvel ezelőtt kaptam meg az eredeti tanúvallomást, amit a zsebemben hordok.”

A Bors Online négy éve interjút készített a mozdonyvezetővel, Elsik Lászlóval, aki akkor az öngyilkosságra vonatkozó kérdésre azt mondta, „egyértelmű. Tíz méteren belül ugrott. Soha nem értem, miért próbálják tagadni. Ettől mint színész, nem lett kevesebb, és a darabjai, filmjei örökérvényű alkotások maradnak.” Az akkori interjúban ez is szerepelt: „a Nagykanizsáról Budapestre tartó vonalon haladtunk. Ketten voltunk a mozdonyfülkében az egyik kolléganőmmel. Este fél nyolc után értünk Balatonszemesre. A pálya mellett a bal oldalon egy férfi sétált, majd megállt a kitaposott zugátjárónál. Azt hittem, arra vár, hogy a vonat elhaladjon.„ A mozdonyvezető elmondta: a színész ”csak ácsorgott, és semmi jel nem mutatott arra, hogy öngyilkosságra készül. Közeledtünk az állomáshoz, lelassítottam 50 kilométeres sebességre. Hirtelen a kollégám felsikoltott, hogy »jaj, beugrik«. Egy koppanást hallottam. Fékeztem, leugrottam a vonatról és hátraszaladtam.„

Hozzászólás

Powered by Facebook Comments

Szóljon hozzá a cikkhez:

e-mail (Kötelező, de nem publikus!) A *-al jelölt mezőket kötelező kitölteni!

*


CAPTCHA Image
Reload Image
Scroll To Top